Ginger D

platt mage come to me !

Kategori: Allmänt

Hej.
Nu ska jag träna lite så jag får en platt mage till sommaren. har letat lite på internet efter träningar för att fixa en platt mage, och hittade faktiskt lite braiga saker.
Kan visa vad jag hittade, så ni som vill träna vet vad som är bra om ni inte redan vet det ! :D


 
gör så här: Ligg på rygg på golvet på en handduk eller matta. Dra upp benen så att knäna böjs lätt och bara hälen nuddar golvet. Korsa händerna över bröstet och håll in hakan. Lyft överkroppen från golvet och pressa dig uppåt framåt så att magen trycks ihop som ett dragspel. Gå inte högre upp än att du kan hålla svanken mot golvet. Tänk på att hela tiden krumma med ryggen. Andas in när du går ner och ut när du pressar ihop magen. Gör 15 repetitioner 3 gånger.
tränar: magen

gör så här: Ligg rakt utsträckt på sidan mot golvet. Lyft dig upp på den underaarm som vilar mot golver så att hela kroppet sträcks ut och du har en rak linje från huvud till fot och enbart fötterna och underarmen nuddar golvet. Håll in magen och spänn kroppen så att du inte svankar, dra in rumpan och håll skuldror och axlar sänkta. Håll så i 10 20 sekunder och uppreapa sen på andra sidan. Gör 15 repetitioner och upprepa 3 gånger.
tränar: midjan så att den blir slankare och starkare
gör så här: Ligg på rygg på golvet. Korsa benen och dra upp knäna mot magen. Sätt händerna bakom nacken och hakan mot bröstet. Pressa ner svanken mot golvet, lyft överkroppen från golvet och pressa dig framåt så att magen trycks ihop. Lyft samtidigt upp rumpan från golvet så att knän och huvud närmar sig varandra och du känner hur det spänner i hela magen. Gå tillbaka, sänk benen och upprepa rörelsen. Tänk på att du hela tiden ska hålla svanken mot golvet för att skydda ryggen. Gör 15 repetitioner och upprepa 2 gånger.
tränar: både övre och nedre delen av magen

Gör så här: Sitt på golvet. Luta dig bakåt och stöd dig på underarmarna. Böj benen lätt och sätt hälarna mot golvet. Lyft nu ett ben ett par decimeter från golvet så att du känner hur magmusklerna får jobba. Sänk benet och upprepa med det andra benet. Gör rörelsen långsamt och tänk på att inte svanka. Andas in när du sänker benet och blås ut luften när du lyfter benet. Gör 10 15 repetitioner per ben och upprepa 3 gånger.
 Tränar: Det här är en extra skonsam övning som tränar hela magen och passar bra om du är mycket svag eller efter en graviditet.

             Hela den här träningen ger :
  • starkare magmuskler
  • fastare och plattare mage
  • minskad risk för ryggont
  • slankare midja


Kommentarer


Kommentera inlägget här: